Werk van Dolf Henkes e.a. is nu te zien in FC Belvédere – Voetbalkunst en verhalen. Nog tot en met 21 juli 2024 bij Verhalenhuis Belvédère

De expositie bevat werk en verhalen van Dolf Henkes, Ralf Kokke, Klaas Gubbels, Jan Bezemer, Nico Benschop, Franklin Lopes, Dammes van Wilgenburg, Henk Oudshoorn, Ishmail Kamara e.a. De voetbalclub Belvédere bestond van 1931 tot 2000 en is ontstaan op Rotterdam-Katendrecht.

 

De werken van Henkes zijn in bruikleen van de RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en zijn aangevuld met werk uit particuliere collecties.

Dolf Henkes maakte vier grote wandschilderingen bij de opening van het Feyenoordstadion in 1937. De werken zijn onlangs gerestaureerd en in volle glorie hersteld. Naast zijn voetbalkunst is er ook werk van andere kunstenaars zoals Ralf Kokke, Klaas Gubbels, Jan Bezemer en Nico Benschop. Vooral zijn er foto’s en verhalen van de voetbalclub Belvédere. Iedereen die heeft gespeeld voor Belvédère, is ook van harte uitgenodigd alsnog zijn of haar foto’s en verhalen toe te voegen.

 

Wanneer: expositie t/m 21 juli 2024

Tijd: dagelijks tussen 11 en 17 uur

Toegang gratis.

Dolf Henkes in FC Belvédere – voetbalkunst en verhalen

Recent Posts