Dolf Henkes Prijs 2019 winnaar Evelyn Taocheng Wang wint nu ook de ABN AMRO Kunstprijs!

Evelyn Taocheng Wang is de winnaar van de ABN Amro Kunstprijs 2019. De vakjury noemt haar een kunstenaar die met mysterieus en verleidelijk werk op unieke wijze refereert aan vragen over gender, machtsstructuren en identiteit, en de mate waarin die identiteit cultureel wordt bepaald. ‘Haar oeuvre is rijk en scherp en verbeeldt op een originele manier de dilemma’s van onze tijd.’

In 2016 won Wang de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs (de jury noemde haar ‘een kunstenaar die heel dappere beslissingen neemt’) en de Dorothea von Stetten-Preis. Begin dit jaar kreeg ze ook de Dolf Henkes Prijs, de tweejaarlijkse prijs voor een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar, waaraan een geldprijs van 12.000 euro en een tentoonstelling in TENT is verbonden. Bij die gelegenheid roemde de jury Wang om ‘de diepgang, geloofwaardigheid en volkomenheid in haar werken’.

De ABN Amro Kunstprijs omvat tentoonstellingen van haar werk in de Hermitage Amsterdam en in Circl.ART, de kunstprojectruimte van ABN Amro op de Zuidas (beide in maart 2020), een door Irma Boom vormgegeven publicatie en 10.000 euro. Ook wordt werk van haar aangekocht voor de ABN Amro-kunstcollectie.

Zie Jan Pieter Ekker, Het Parool 16 oktober 2019 

Evelyn Taocheng Wang wint ook ABN AMRO Kunstprijs 2019

Recent Posts
dhpawardceremony2019.2