Theater Babel presenteert in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère met veel plezier:

 DE HENKES MONOLOGEN

Vier persoonlijke verhalen geïnspireerd op het leven en werk van de Katendrechtse kunstenaar Dolf Henkes, geschreven door Herman Meijer en Paul Röttger. Er is een monoloog vanuit de schilder Dolf Henkes, een andere is geschreven vanuit zijn jongere zus Jo. Daarnaast is er een Curaçaose jongen die model was en er is een Kapenees oftewel een buurtgenoot, verzamelaar & fan. Duur totaal ca. 45 minuten. Na de voorstelling is er een Curaçaose maaltijd en kan er worden nagepraat en ontmoet.

 

beeld © Dolf Henkes, collectie RCE en Museum Boijmans.

 

OVER HENKES
De internationaal bekende kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) woonde en werkte vrijwel zijn gehele leven in Rotterdam en Katendrecht. Zijn oeuvre vertelt het verhaal van de de wereld om hem heen: de Rotterdammers, het werken in de haven, de verwoestingen tijdens de oorlog in Rotterdam, de groei van het eerste Chinatown van Europa, de aankomst van de verschillende migranten(gemeenschappen)….

Tijdens zijn leven verkocht Henkes ruim duizend werken aan particulieren en musea. Bij testament liet hij in 1988 zijn atelier-collectie (vijfendertighonderd schilderijen en werken op papier) na aan de Nederlandse staat.

Verhalenhuis Belvédère heeft inmiddels al honderden bruiklenen gedaan bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en hiermee wel bijna 20 exposities gemaakt waarin de verhalen van Rotterdammers centraal staan en worden verbeeld aan de hand van het werk van Dolf Henkes.

Met veel plezier nodigen we iedereen nu van harte uit de Henkes Monologen bij te wonen.

Regie Paul Röttger

Tekst Herman Meijer en Paul Röttger

Spel Dominique Mol, Patricia Oskam, Raywearth Cardoze en Robert Schell

Live Muziek Remo Schouten

Techniek Pascal Fontijn

 

 

 

 

De tryout van de Henkes Monologen is op donderdag 2 maart en de première op vrijdag 3 maart in het Verhalenhuis. Ook is er een speciale voorstelling in het Depot van Boijmans (zonder maaltijd) op zaterdag 4 maart tijdens de Museumnacht010 in Rotterdam.

Wanneer: 2, 3 en 4 maart 2023.

Tijd:  do 2 en vr 3 maart van 18 tot 20 uur, inloop om 17.30 uur.

Entree: € 17,50 inclusief maaltijd. Tickets reserveren kan via deze link: voor donderdag 2 maart en voor vrijdag 3 maart.

Let op: op zaterdag 4 maart is de voorstelling doorlopend tussen 20 en 22 uur in het Depot van Boijmans, in ruimte A3.06. Toegang is met Museumnacht ticket en dan op volgorde van aankomst bij de ruimte.

 

OVER THEATER BABEL
Theater Babel Rotterdam is een inclusief theatergezelschap. Dat wil zeggen dat zij niemand uitsluiten. Babel werkt met professionele acteurs die jong en oud zijn, met en zonder beperking, arm en rijk, ziek en gezond, verslaafd en niet verslaafd, met verschillende afkomsten, religies en seksuele voorkeuren. Mensen die anders zijn dan jij en soms ben je dat zelf. Het gezelschap telt 34 acteurs, bestaande uit vaste en gastacteurs. Elk jaar speelt Babel zo’n 150 voorstellingen voor regulier publiek en 70 theaterateliers voor jongeren uit het voortgezet onderwijs.

De Henkes Monologen door Theater Babel

Recent Posts
dolf-henkes-prijs_fotografie-aad-hoogendoorn