Op 1 september opende staatssecretaris Gunay Uslu met het plaatsten van de eerste Henkes Vlag de buitenexpositie Boulevard Katendrecht van de schilder DOLF HENKES. De Veerlaan en omringende straten op Katendrecht is voor even in een openlucht Pop-Up Museum veranderd. Precies zoals altijd de grootste wens van de Katendrechtse schilder DOLF HENKES is geweest; zijn eigen museum op Katendrecht, de plek waar hij is geboren en zijn leven lang is gebleven. Bijna 100 reproducties van hoogtepunten uit zijn werk zijn te zien op deuren, etalages, ramen, huizen, winkels en restaurants. Bewoners adopteerden een unieke print voor op hun huis.

 

 

 

Vanwege het succesvolle weekend is de buitenexpositie nog één weekend verlengd. Wandel vanuit het Verhalenhuis langs de Veerlaan, Tolhuisstraat, Katendrechtsestraat, Rechthuislaan, Tolhuislaan, Brede Hilledijk, Sumatraweg, Atjehstraat, Deliplein en Veerlaan terug. Neem het Verhalenhuis als vertrekpunt en pak het kaartje mee, zodat je niks mist.

 

Tevens is tegelijkertijd de binnenexpositie Havenkinderen te zien, met de hoogtepunten uit de verhalen die in vijftien afleveringen van het Henkes Expositie Feuilleton zijn verzameld en verteld : over het Griekse restaurant Akropolis en het Chinese restaurant Chong Kok Low, de havenkinderen Dick & Jan, Dikke Toos tot en met Ruby’s Jazz in Paradise, de joodse meisjes Clara en Sifra en Katendrechter en storyteller Archell & zijn held Tula.

 

Buitenexpositie Boulevard Katendrecht: wandeling vanuit Verhalenhuis in tien straten, nog tot en met 11 september.

Binnenexpositie Havenkinderen: dagelijks tussen 10 en 17 uur

 

fotos: Joop Reijngoud

Staatssecretaris Gunay Uslu opent Buitenexpositie Dolf Henkes

Recent Posts